Update: nálam a masszázs a szexuálterápia részét képezi. Hiszem, hogy a szomatikus fejlesztés nem kihagyható tényező, ha valóban tartós eredményt szeretnénk elérni, legyen szó akár korrekcióról vagy edukációról. Az érintés ebben a szakmában mindig előítéletekbe ütközik és találgatásokra ad okot. De a legjobb verbális terápia, vagy csoportmunka is elakad egy ponton. És ezen a ponton egyetlen dolog visz keresztül, az érintés. Masszázsnak hívjuk, de nagyon sok minden tartozhat ide, amit én inkább a testolvasás kifejezéssel illetnék.

Yoni (terápiás g-ponti) masszázsterápia nőknek

A szexuális traumák feldolgozása a G-pont masszázsával

Terápia során, vagy részeként a jóni-masszázs egy speciális formáját, a G-ponti masszázst alkalmazom, amely részletes kifejtést igényel, mivel nagyon hatékony, a G-pont ingerlésével, stimulálásával történő mentális blokkoldó technika. A misztikus G-pontról számos tanulmány született már. A pont a hüvely bemenetétől 2-2,5 centire található, tapintással megkülönböztethető állagú szövet, melynek mérete változó lehet.

Az 1940-es években Wilhelm Reich orvos, pszichológus, Freud tanítványa hosszú kutatást követően felállított egy elméletet arról, hogy a testnek több "áramköre" van, melyekben energia "áramlik". Az emocionális fájdalmak, traumák képesek blokkolni az energia szabad útját, ugyanis ezek az események fizikailag, feszültségként és/vagy görcsként tárolódnak az izmokban és a testrészekben. Reich az ilyen izomblokkok keletkezeset a "test védőpáncéljának" nevezte. Logikusan a szexuális bántalmazás vagy erőszak érzelmi sebhelyei a G-pontban (női prosztata) és a medencealapi izmokban tárolódnak. A nemi erőszak például traumatikus esemény, amely képes darabokra zúzni azt a képességet, hogy egy nő szexuálisan megnyíljon és bízzon a partnerében, védőpáncélt tud létrehozni a női nemi szervekben és a méhben. Ez a páncél lehet az oka, ha a G-pont vagy a medencealapi izmok egyes területei fájnak, ha megérintik. Ha egy nő nem vágyik rá, mégis megengedi a behatolást a hüvelybe, az is fájdalmas lehet, hiszen ezzel "hazudik önmagának", ellentét jön létre a test és a szellem között, ami éppúgy létrehozhatja a maga érzelmi sebhelyeit a G-pontban és a medencealapi izmokban. Ezek a pontok aztán érintésre teljesen tompák lesznek. A traumák kezelése a lelki gyógyítás viszonylag új, de gyorsan fejlődő területnek számít.

Megjegyezném, hogy a kezelés hatására a tudatossággal, az érzékelhető orgazmusok száma is nő. Így egy ponton túl nem feltétlenül különíthető el csiklói, hüvelyi vagy méhi orgazmus. Inkább egy skálát képzelj el itt magad előtt, melynek egyik végpontja a csiklói orgazmus, a másik a méhi orgazmus. És a két végpont között számtalan, különböző minőséget képes egy nő megélni, beleértve egy-egy tiszta minőséget, de akár egybeolvadó, különböző intenzitással, időtartammal, rendelkező kombinációkat, melyben bármelyik minőség képes összeolvadni egy másikkal. Erre jó példa egy csikló és g-ponti kevert orgazmus, vagy egy g-ponti méhi kevert orgazmus. De egy intenzív együttléttel kiváltott méhi orgazmust (inkább más tudatállapotot) tetőző csikló izgatás semmihez sem hasonlítható, robbanásszerű élményt adhat. Persze ez egy hosszú út. De minden nő képes végigmenni rajta.


Kérdéseid, vagy időpont foglalási szándékod az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével is jelezheted felém!