Update: nálam a masszázs a szexuálterápia részét képezi. Hiszem, hogy a szomatikus fejlesztés nem kihagyható tényező, ha valóban tartós eredményt szeretnénk elérni, legyen szó akár korrekcióról vagy edukációról. Az érintés ebben a szakmában mindig előítéletekbe ütközik és találgatásokra ad okot. De a legjobb verbális terápia, vagy csoportmunka is elakad egy ponton. És ezen a ponton egyetlen dolog visz keresztül, az érintés. Masszázsnak hívjuk, de nagyon sok minden tartozhat ide, amit én inkább a testolvasás kifejezéssel illetnék.

Lingam Masszázs

Elsődleges szakterület: Orgazmuszavarok, korai magömlés, merevedési zavarok és összetett spektrumzavarok kezelése

Másodlagos szakterület: Önbecsülési problémák, énkép- és nemi identitás zavarok; Párkapcsolati problémák; Addiktológiai problémák, maszturbáció - szexfüggőség; Pornófüggőség; Szexuális devianciák; Depresszió; Aszexuális viselkedés, merevedési zavarok.

Jelen társadalmunkban nagyon kevés lehetőség áll rendelkezésre, hogy a férfiak megszabaduljanak az érzelmi traumák, felgyülemlett érzelmek, félelmek és a szexualitásukat körülvevő mély blokkok terhétől, és az alapvető zavartól, hogy mit jelent férfinak lenni. Kiváltképp igaz ez azon férfiak esetében, akik a "szokásostól" eltérő vágyakkal rendelkeznek. A legtöbb férfi számára ez megnehezíti,hogy igazán mély kapcsolatot építsen ki a nőkkel, hogy megértse a nő-férfi kapcsolatok dinamikáját, és hogy el tudja különíteni saját valóságát a társadalmi elvárásoktól.

A szexuális zavar fogalma mást jelent egy férfi és mást egy nő esetében. A fent említett tünetek mindegyike szexuális zavarnak minősül, aminek kellő odafigyelés és empátia hiányában következménye lehet a nő orgazmus zavara is. Itt fontosnak tartanám kiemelni, hogy terápiás értelemben minden férfit, aki nem tudja tudatosan/akaratlagosan befolyásolni az ejakuláció és a merevedés folyamatát (ez időfaktortól független), szexuális zavarral kezelünk. A gyönyörteli szexualitás megélése nem veleszületett képesség, hanem fejleszthető készség, amit nemre és korra való tekintet nélkül bárki el tud sajátítani!


Kérdéseid, vagy időpont foglalási szándékod az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével is jelezheted felém!